+ physico

ROS

dos.jpg

Fietsen en Zwemmen


Sporten voor ongedocumenteerden. Physico draagt bij aan zwemlessen en fietsen voor mensen in Rotterdam die geen persoonsdocumenten hebben.
meer informatie:
stichtingros.nl@stichtingros@stichtingros

City Jungle

Inrichting kinderafdeling Ikazia

Het Ikazia Ziekenhuis krijgt een nieuwe kinderafdeling en gaat die inrichten als ‘helende’ omgeving met zo min mogelijk negatieve prikkels, waar kinderen worden gestimuleerd te bewegen en te ontspannen. Physico draagt bij aan deze inrichting die het thema City Jungle heeft.
Hier werken mensen die sociaal of verstandelijk beperkt zijn en die het bakkersambacht leren. Physico schonk aan de Bakkerswerkplaatst een nieuwe rijskast voor het brood.
Stichting Physico schonk 2 Atlas stoelen aan het Medisch kinderdagverblijf ‘City Kids’; locatie Capelle en locatie Centrum. Deze speciale stoelen geven het zwaarder gehandicapte kind goede ondersteuning, bijvoorbeeld tijdens het eten.

Eethuis

Projecten van de Pauluskerk

Vanuit de Pauluskerk worden veel projecten georganiseerd. Zoals een eethuis, een houtwerkplaats en een kapper. Physcio ondersteunt die.

Naar een circulaire community

Stichting Seniorstudent

Seniorenstudent is een initiatief om eenzame ouderen te helpen in contact te komen met anderen. Daartoe worden zij gekoppeld aan een student die regelmatig iets samen met de ouderen onderneemt. Physico ondersteunt dit project.

Aanschaf Busje

RECON school

Deze Openlucht School voor langdurig zieke kinderen had behoefte aan een busje om de kinderen te vervoeren. Physico droeg bij aan de aanschaf.

Speelplein.

RECON Openluchtschool

De Recon school voor langdurig zieke kinderen maakte voor de jonge kinderen een eigen aangepast speelplein. Physico financierde het voetbalveld met doeltjes.
Sailwise organiseert watersportvakanties voor mensen met een handicap.
Physico draag voor iedere deelnemer een bedrag bij.

Clubhuis

Stichting BONT

De Stichting Bont biedt begeleiding aan jongeren met een ernstige tot matige verstandelijke beperking. Ze doen dit vanuit een bepaalde filosofie door de inzet van studenten en young professionals. Physico droeg bij aan een nieuw clubhuis.

Een busje

Landgoed de Peerdegaardt

Stichting de Peerdegaerdt bij Strijen-Sas beheert een landgoed met een zorg- en activiteitenboerderij voor verschillende doelgroepen. Voor het vervoer was een busje nodig. Physico droeg hierin bij.

Toekomstcoach

MEE Rotterdam

MEE Rotterdam ondersteunt mensen met een beperking zodat zij mee kunnen doen in de samenleving.
Physico droeg bij aan het project "Toekomstcoach". Een toekomstcoach begeleidt jongeren met een beperking in kritische periodes, zoals direct na de schoolperiode.

Hoog-Laag Bed

Hospice de Liefde

Het hospice de Liefde in Rotterdam Zuid heeft behoefte aan een hoog-laagbed. Physcio draagt daaraan bij.
Er is grote behoefte aan opvang voor jongeren die tussen wal en schip vallen. In Vlaardingen wordt voor hen een huis ingericht en Physico levert daaraan een bijdrage.
Voor de crisisopvang heeft Dignus behoefte aan goede stoelen.
Physico levert hier een bijdrage aan.

Voorleeskoffer

Aafje, BedTime Stories

Bij Aafje, een zorginstelling voor senioren, worden ouderen voorgelezen en worden activiteiten ontwikkeld rondom deze voorleessessies. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de voorleeskoffer.
Physico gaf financiële steun waardoor het Informatie en Adviespunt van Stichting JIJ kon voortbestaan en zelfs uitbreiden.
Door de subsidie die Physico al ettelijke jaren geeft kunnen mensen zonder verblijfspapieren behalve de beperkte medische zorg waar zij recht op hebben, ook tandheelkundige hulp, fysiotherapie en eenvoudige geneesmiddelen krijgen.

Een aanvulling op het pakket

Supermarktbonnen Voedselbank

Gebruikers van de voedselpakketten kunnen met een bon van 10 EURO zelf kiezen hoe ze het voedselpakket willen aanvullen met verse producten. Physico steunt dit project.
Physico heeft de aanschaf mogelijk gemaakt van een silverfit apparaat. Dit is een soort computer specifiek geschikt voor clienten in de psychogeriatrie. Het apparaat stimuleert lichaamsbeweging, sociaal contact (bijv samen met bezoek 'spelen') en is een cognitieve uitdaging.
Het gebouw Arcadia wordt helemaal verbouwd en geschikt gemaakt voor bewoning en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking.
Physico draagt bij aan de inrichting van keuken.
Sporten voor ongedocumenteerden. Physico draagt bij aan zwemlessen en fietsen voor mensen in Rotterdam die geen persoonsdocumenten hebben.
Physico draagt bij om de offshore tentoonstelling toegankelijk te maken voor mensen met fysieke beperkingen.Het betreft zowel kinderen als volwassen bezoekers met een beperking op het vlak van zicht, gehoor en/of mobiliteit.
De voedseltuin Rotterdam is niet aangesloten op de openbare waterleiding. Water is nodig om de gekweekte planten te besproeien. Physico ondersteunt de Voedseltuin waardoor er regenwater tanks geplaatst kunnen worden.

Garantstelling

Stichting JIJ

Stichting JIJ zet zich in voor mensen met eetproblemen en hun naasten, in en rond Rotterdam. Physico steunt ze met een garantstelling waardoor het werk voortgang kan vinden terwijl andere sponsoren en geldbronnen worden gevonden.
De afbeeldingen op deze site mogen op geen enkele wijze worden gereproduceerd of hergebruikt.