+ physico

Fonds Bijzondere Noden Rotterdam

fbnr2.jpg

Tandzorg


Via FBNR draagt Physico bij aan acute tandartskosten van Rotterdammers die onder de armoedegrens leven.
meer informatie:
fbnr.nl
In Capelle a/d IJssel wordt een gebouw verbouwd en ingericht waarin 33 opvang en behandelplaatsen worden gerealiseerd voor jongeren tussen 11 en 23 jaar die slachtoffer zijn van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Physico draagt bij voor de inrichting.

Voedselbonnen

Blije Gift

Stichting Blije Gift ondersteunt de groep mensen in Rijnmond die net buiten de norm van de Voedselbank vallen met voedselbonnen. Physico draagt hier aan bij.

ASVZ

Rolstoelauto

Voor het vervoer van kinderen met een meervoudige beperking vd Hippiashof Lombardijen, kon met hulp van Physico een rolstoelauto worden aangeschaft.

Een tuintje

Humanitas

Met de steun van Physico kunnen de bewoners van de Marthahof nu ook in een tuintje zitten.

Een aanvulling op het pakket

Supermarktbonnen Voedselbank

Gebruikers van de voedselpakketten kunnen met een bon van 10 EURO zelf kiezen hoe ze het voedselpakket willen aanvullen met verse producten. Physico steunt dit project.
Physico ondersteunt ettelijke projecten met een eenmalige gift om tekorten of extra lasten die door de Corona crisis zijn ontstaan te helpen opvangen.

Naar een circulaire community

Stichting Seniorstudent

Seniorenstudent is een initiatief om eenzame ouderen te helpen in contact te komen met anderen. Daartoe worden zij gekoppeld aan een student die regelmatig iets samen met de ouderen onderneemt. Physico ondersteunt dit project.
Stichting Physico schonk 2 Atlas stoelen aan het Medisch kinderdagverblijf ‘City Kids’; locatie Capelle en locatie Centrum. Deze speciale stoelen geven het zwaarder gehandicapte kind goede ondersteuning, bijvoorbeeld tijdens het eten.

Inrichting huiskamers

Rijndam Revalidatie

In het Revalidatie Centrum Rijndam worden de huiskamers voor patiënten met niet aangeboren hersenletsel geheel opnieuw ingericht. Physico draag bij.

Clubhuis

Stichting BONT

De Stichting Bont biedt begeleiding aan jongeren met een ernstige tot matige verstandelijke beperking. Ze doen dit vanuit een bepaalde filosofie door de inzet van studenten en young professionals. Physico droeg bij aan een nieuw clubhuis.
Hier werken mensen die sociaal of verstandelijk beperkt zijn en die het bakkersambacht leren. Physico schonk aan de Bakkerswerkplaatst een nieuwe rijskast voor het brood.

Aanschaf Busje

RECON school

Deze Openlucht School voor langdurig zieke kinderen had behoefte aan een busje om de kinderen te vervoeren. Physico droeg bij aan de aanschaf.
Sailwise organiseert watersportvakanties voor mensen met een handicap.
Physico draag voor iedere deelnemer een bedrag bij.

Een busje

Landgoed de Peerdegaardt

Stichting de Peerdegaerdt bij Strijen-Sas beheert een landgoed met een zorg- en activiteitenboerderij voor verschillende doelgroepen. Voor het vervoer was een busje nodig. Physico droeg hierin bij.

Toekomstcoach

MEE Rotterdam

MEE Rotterdam ondersteunt mensen met een beperking zodat zij mee kunnen doen in de samenleving.
Physico droeg bij aan het project "Toekomstcoach". Een toekomstcoach begeleidt jongeren met een beperking in kritische periodes, zoals direct na de schoolperiode.

Tandzorg

Fonds Bijzondere Noden Rotterdam

Via FBNR draagt Physico bij aan acute tandartskosten van Rotterdammers die onder de armoedegrens leven.

Hoog-Laag Bed

Hospice de Liefde

Het hospice de Liefde in Rotterdam Zuid heeft behoefte aan een hoog-laagbed. Physcio draagt daaraan bij.
Er is grote behoefte aan opvang voor jongeren die tussen wal en schip vallen. In Vlaardingen wordt voor hen een huis ingericht en Physico levert daaraan een bijdrage.

Voorleeskoffer

Aafje, BedTime Stories

Bij Aafje, een zorginstelling voor senioren, worden ouderen voorgelezen en worden activiteiten ontwikkeld rondom deze voorleessessies. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de voorleeskoffer.

Sportactiviteiten

Rotterdams Ongedocumenteerden Steunpunt

Ongedocumenteerden kunnen sportactiviteiten ondernemen zoals zwemmen, fietsen en sport voor kinderen.

Studenten en Senioren

Stichting Seniorenstudent

Er is veel eenzaamheid onder ouderen. Studenten gaan een langere periode als vrijwilliger op bezoek bij senioren. Zij ondernemen activiteiten en bieden gezelschap. Physico ondersteunt dit project.
Door de subsidie die Physico al ettelijke jaren geeft kunnen mensen zonder verblijfspapieren behalve de beperkte medische zorg waar zij recht op hebben, ook tandheelkundige hulp, fysiotherapie en eenvoudige geneesmiddelen krijgen.
Physico heeft de aanschaf mogelijk gemaakt van een silverfit apparaat. Dit is een soort computer specifiek geschikt voor clienten in de psychogeriatrie. Het apparaat stimuleert lichaamsbeweging, sociaal contact (bijv samen met bezoek 'spelen') en is een cognitieve uitdaging.
Het gebouw Arcadia wordt helemaal verbouwd en geschikt gemaakt voor bewoning en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking.
Physico draagt bij aan de inrichting van keuken.
De voedseltuin Rotterdam is niet aangesloten op de openbare waterleiding. Water is nodig om de gekweekte planten te besproeien. Physico ondersteunt de Voedseltuin waardoor er regenwater tanks geplaatst kunnen worden.
De afbeeldingen op deze site mogen op geen enkele wijze worden gereproduceerd of hergebruikt.