+ physico

Doordewijks

doordewijks.jpg

Sociale cohesie


Dit initiatief is erop gericht om ouderen, hulpbehoevenden, mensen met een beperking, in contact te brengen met mensen in hun eigen omgeving die mogelijkheden hebben om hen te ondersteunen tegen een betaalbare vergoeding.
Het project blijkt een succesvol initiatief waarbij hulpvragers gematchd worden met mensen in hun wijk die tegen een kleine vergoeding willen helpen. Tegelijkertijd wordt de sociale cohesie in de wijk bevorderd.
meer informatie:
doordewijks.nl@DoorDeWijks@DoorDeWijks

City Jungle

Inrichting kinderafdeling Ikazia

Het Ikazia Ziekenhuis krijgt een nieuwe kinderafdeling en gaat die inrichten als ‘helende’ omgeving met zo min mogelijk negatieve prikkels, waar kinderen worden gestimuleerd te bewegen en te ontspannen. Physico draagt bij aan deze inrichting die het thema City Jungle heeft.
Hier werken mensen die sociaal of verstandelijk beperkt zijn en die het bakkersambacht leren. Physico schonk aan de Bakkerswerkplaatst een nieuwe rijskast voor het brood.

Verbouwing Roeiloods

Roeirevalidatie

De roeiloods die gebruikt wordt voor roeirevalidatie kon worden verbouwd mede dankzij de bijdrage van Physico.

Sensomotorische materialen

Stichting Zuidwester

Zuidwester is een Stichting voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Physico maakt de aanschaf van stimulerende oefenmaterialen mogelijk voor de bewoners van de locatie Spijkenisse.

Motomed

Zuidwester

Physico schonk Stichting vrienden van Zuidwester een Motomed. Zo kunnen de cliënten van Zuidwester die moeilijk bewegen, vanuit de stoel met de motomed trainen waardoor zij hun mobiliteit en spierkracht kunnen verbeteren.
Physico vergoedt een nieuwe sterilisator voor de tandartsen van de Pauluskerk.
Physico gaf financiële steun waardoor het Informatie en Adviespunt van Stichting JIJ kon voortbestaan en zelfs uitbreiden.

Alles Goed

Het Witte Bos

Alles Goed wil op een open manier aandacht geven aan Depressie door het uitwisselen van verhalen en kennis. Eerder ondersteunde Physico de eerste aftrap van dit project. Nu ondersteunen wij ook de verdere implementatie in Rotterdam
De Stichting MAM heeft aangetoond dat muziek tijdens en rondom operaties een significant gunstig effect op pijn en angst heeft bij patiënten die geopereerd worden. Physico steunt dit project door geld beschikbaar te stellen voor koptelefoons.
Op het nieuwe Erasmus Ziekenhuis komt een prachtige daktuin. Het groen, het daglicht en de beplanting hebben een positief effect op het herstel van de patiënten. Physico draagt hier aan bij.
Door de subsidie die Physico al ettelijke jaren geeft kunnen mensen zonder verblijfspapieren behalve de beperkte medische zorg waar zij recht op hebben, ook tandheelkundige hulp, fysiotherapie en eenvoudige geneesmiddelen krijgen.

Bus voor vervoer

Tweewieler de Gadering

De Gadering is een fietsenwinkel waar mensen met een verstandelijke beperking en psychische problematiek een leertraject lopen bij onderhoud en verkoop van fietsen. Physico helpt bij de aanschaf van een nieuwe bus waarmee medewerkers en de te repareren fietsen worden vervoerd.

Een aanvulling op het pakket

Supermarktbonnen Voedselbank

Gebruikers van de voedselpakketten kunnen met een bon van 10 EURO zelf kiezen hoe ze het voedselpakket willen aanvullen met verse producten. Physico steunt die project.
Physico heeft de aanschaf mogelijk gemaakt van een silverfit apparaat. Dit is een soort computer specifiek geschikt voor clienten in de psychogeriatrie. Het apparaat stimuleert lichaamsbeweging, sociaal contact (bijv samen met bezoek 'spelen') en is een cognitieve uitdaging.
Het gebouw Arcadia wordt helemaal verbouwd en geschikt gemaakt voor bewoning en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking.
Physico draagt bij aan de inrichting van keuken.

Duofiets in Spijkenisse

Vrienden van Zuidwester

Met een duofiets kunnen geestelijk en lichamelijk gehandicapten het plezier en de gezondheid van fietsen ervaren. Physico droeg bij aan de fiets.
Sporten voor ongedocumenteerden. Physico draagt bij aan zwemlessen en fietsen voor mensen in Rotterdam die geen persoonsdocumenten hebben.

Seniorenraad Kralingen - Crooswijk

Beweegtuinen voor Ouderen

De Beweegtuin is bedoeld als ontmoetingsplaats in de buitenlucht, waar bewegen centraal staat voor ouderen. De bewegingsapparaten zijn met name goed voor de gewrichten. Physico draagt bij een deze tuinen.
Physico draag bij aan de oprichting van een nieuw hospice in Capelle a/d IJssel met vier kamers voor mensen die in hun laatste levensfase zijn.
Physico draagt bij om de offshore tentoonstelling toegankelijk te maken voor mensen met fysieke beperkingen.Het betreft zowel kinderen als volwassen bezoekers met een beperking op het vlak van zicht, gehoor en/of mobiliteit.
Physico ondersteunt een aantal activiteiten en voorzieningen voor mensen zonder verblijfsvergunning.In de houtwerkplaats wordt het maken van mooie dingen gecombineerd met zinvol werk . Bezoekers kunnen hun haar bij Pauluskerk kapper gratis laten knippen en verzorgen.
De Magic Flute is een instrument voor ernstig motorisch gehandicapte jongeren. Het bied hen een geweldige ontwikkelingsmogelijkheid.
Physico helpt met haar bijdrage aan de ontwikkeling van een nieuwe fluit.

Dapperdagboeken

Dapper Kind

Een kleurrijk dagboek voor kinderen die in het ziekenhuis liggen. Het helpt hen door met stickers en plaatjes en verhalen meer greep te krijgen in deze moeilijke periode.

Arcadia

Profila

Het gebouw Arcadia wordt opnieuw ingericht om onderdak te bieden aan mensen met een beperking. Physico deed een gift voor de inrichting van de gemeenschappelijke ruimte.

Aanraken = Leven

Inloophuis Rotterdam

Bij dit inloophuis kunnen patiënten met kanker steun en aandacht krijgen. Physico maakt een boottocht voor mantelzorgers en kankerpatiënten mogelijk.

Jazz in Verzorgingstehuizen

North Sea Round Town

Physico maakt tijdens North Sea Round Town Rotterdam optredens in verzorgingstehuizen mogelijk

Snoezelruimte voor AC Passage

Vrienden van Pameijer

Physico doneert voor de bouw en inrichting van een snoezelruimte voor cliënten van Activerings Centrum de Passage. Snoezelen draagt bij aan het welbevinden, aan ontspanning en aan zintuigactivering van de gebruikers.

Jong + Oud = Goud

SeniorenStudent

Er is veel eenzaamheid onder ouderen. Studenten gaan een langere periode als vrijwilliger op bezoek bij senioren. Zij ondernemen activiteiten en bieden gezelschap. Physico ondersteunt dit project.
De voedseltuin Rotterdam is niet aangesloten op de openbare waterleiding. Water is nodig om de gekweekte planten te besproeien. Physico ondersteunt de Voedseltuin waardoor er regenwater tanks geplaatst kunnen worden.

Rijdend Buitenspeelmateriaal

Openluchtschool de Recon

Physico gaf financiële ondersteuning zodat voor voor kinderen van de Openlucht School voor de pauze momenten rijdend speelmateriaal kon worden aangeschaft.
Physico sponsort de inkoop van voedsel voor een project waarbij jongeren en eenzame ouderen met elkaar in contact komen door maaltijden te brengen en andere activiteiten.

Garantstelling

Stichting JIJ

Stichting JIJ zet zich in voor mensen met eetproblemen en hun naasten, in en rond Rotterdam. Physico steunt ze met een garantstelling waardoor het werk voortgang kan vinden terwijl andere sponsoren en geldbronnen worden gevonden.
Door maatjes te koppelen aan mantelzorgsters wordt voorkomen dat de zwaarbelaste mantelzorger uitvalt en zo kunnen de patienten langer thuis blijven wonen. Physico ondersteunt dit project.
Schatbewaarder is een trainingsprogramma van de Rotterdamse Avondschool, dat zich richt op financiële redzaamheid van mensen met een verstandelijke beperking. Het bestrijkt de thema`s
-omgaan met geld-prijsbewust boodschappen doen-de verleiding van mobiel bellen,reclame en loterijen-lenen of sparen.
Physico ondersteunt dit project.

Stichting PAL

Palliatieve zorg voor kinderen

Physico helpt Stichting PAL bij het opzetten van een palliatief netwerk voor kinderen in het Erasmus MC. Hierdoor kunnen kinderen en hun naasten van de diagnose tot na het overlijden ondersteuning krijgen.
Physico ondersteunt BedtimeStories bij het organiseren van voorleessessies voor patiënten in zorginstellingen