+ physico

Blije Gift

blijegift.png

Voedselbonnen


Stichting Blije Gift ondersteunt de groep mensen in Rijnmond die net buiten de norm van de Voedselbank vallen met voedselbonnen. Physico draagt hier aan bij.
meer informatie:
BlijeGift.nl@ja

ASVZ

Rolstoelauto

Voor het vervoer van kinderen met een meervoudige beperking vd Hippiashof Lombardijen, kon met hulp van Physico een rolstoelauto worden aangeschaft.

Snoezelkamer

De Zorgnijverij

De Zorgnijverij is een instelling voor kinderen en jongeren met een beperking. Zij vonden een mooie nieuwe locatie waardoor uitbreiding mogelijk is. Physcio draag bij aan de realiseren van een snoezelkamer en keuken.

Een nieuwe traplift

Inloophuis de Boei

Inloophuis De Boei is een ontmoetingscentrum voor mensen met kanker en hun naasten. Groepssessies vinden plaats in een zaal op de eerste verdieping. De stoellift is verouderd en Physico draagt bij in de aanschaf van een nieuwe.
Dignus had als wens een Tovertafel voor hun demente bewoners. Met behulp van bewegende beelden op tafel worden de bewoners op speelse wijze uitgedaagd en gestimuleerd. Physico hielp dit te realiseren.

Vrijwilligert

Netwerk Nieuw Rotterdam

In dit project van Netwerk Nieuw Rotterdam worden jongeren gestimuleerd om vrijwilligerswerk te doen voor kwetsbare en eenzame Rotterdammers.

Tuinmeubilair

Lelie Zorggroep

In het woongebouw de Helga in Alexanderpolder was dringend behoefte aan nieuw tuinmeubilair. Physico maakte de aanschaf mogelijk.

Tovertafel

Stichting Kruimeltje, Droomhuis

Stichting Kruimeltje ondersteunt zorg-intensieve kinderen en Jongvolwassenen die intensieve en/of palliatieve zorg en/of begeleiding nodig hebben. Physico hielp bij de inrichting van de speelkamer door aanschaf van een tovertafel.
Voor de sociaal maatschappelijke organisatie ‘BLEND’ in de wijk Bloemhof, waar men wil zorgen voor een community-gevoel onder de bewoners en het tegengaan van eenzaamheid, waarbij iedereen welkom is, hielpen wij bij de financiering van een rolstoelentree.

Dapper Dagboek voor brussen

Stichting Dapper Kind

Stichting Dapper Kind ontwikkelde een dagboek voor langdurig en ernstig zieke kinderen. Dit blijkt een succes. Nu wordt er ook een dagboek ontwikkeld voor de broers en zussen. Physico ondersteunt hierbij.
De Tuintjes is een Dagcentrum in Hoogvliet waar kinderen tussen 2 en 8 jaar met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke beperking en/of lichamelijke beperking worden opgevangen
Physico maakt de aankoop mogelijk van een speeltoestel waardoor spel en beweging worden gestimuleerd.

Eethuis

Pauluskerk

In de Pauluskerk krijgen dagelijks ruim 50 bezoekers voor een heel klein bedrag, een voedzame en gezonde maaltijd aangeboden. Physico ondersteunt dit project al meerdere jaren.

Brede ondersteuning

Hospice de Liefde

Bij Hospice de Liefde worden terminaal zieke mensen in liefde opgevangen. Grotendeels door vrijwilligers. Er is weinig financiële ondersteuning vanuit overheid of gemeente. Physico steunt het hospice voor een langere periode.

Samen 010

Maatjes voor ouderen Motto 2021

Zeker in deze tijd met corona hebben veel ouderen nauwelijks contacten en voelen alleen. Met dit maatjes project worden zelfstandig wonende ouderen (80+) bezocht waardoor hun eenzaamheid vermindert. Dat wordt op corona-veilige manier gedaan.

Een AED

Rijvereniging de Hazelaar

Bij Rijvereniging de Hazelaar kunnen valide en mindervalide ruiters genieten van paardrijden. Physico draagt bij zodat er een AED apparaat aangeschaft en onderhouden kan worden.

Stichting Cedrah

Inrichting zorgcentrum

De instelling voor ouderenzorg van Stichting Cedrah aan de Amandelhof in Capelle aan de IJssel wordt geheel gerenoveerd. Physico levert een bijdrage aan de inrichting van het nieuwe gebouw.
In Capelle a/d IJssel wordt een gebouw verbouwd en ingericht waarin 33 opvang en behandelplaatsen worden gerealiseerd voor jongeren tussen 11 en 23 jaar die slachtoffer zijn van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Physico draagt bij voor de inrichting.
Physico ondersteunt ettelijke projecten met een eenmalige gift om tekorten of extra lasten die door de Corona crisis zijn ontstaan te helpen opvangen.

Studenten en Senioren

Stichting Seniorenstudent

Er is veel eenzaamheid onder ouderen. Studenten gaan een langere periode als vrijwilliger op bezoek bij senioren. Zij ondernemen activiteiten en bieden gezelschap. Physico ondersteunt dit project.

Inrichting huiskamers

Rijndam Revalidatie

In het Revalidatie Centrum Rijndam worden de huiskamers voor patiënten met niet aangeboren hersenletsel geheel opnieuw ingericht. Physico draag bij.

Voedselbonnen

Blije Gift

Stichting Blije Gift ondersteunt de groep mensen in Rijnmond die net buiten de norm van de Voedselbank vallen met voedselbonnen. Physico draagt hier aan bij.

Sportactiviteiten

Rotterdams Ongedocumenteerden Steunpunt

Ongedocumenteerden kunnen sportactiviteiten ondernemen zoals zwemmen, fietsen en sport voor kinderen.

Tandzorg

Fonds Bijzondere Noden Rotterdam

Via FBNR draagt Physico bij aan acute tandartskosten van Rotterdammers die onder de armoedegrens leven.

Toekomstcoach

MEE Rotterdam

MEE Rotterdam ondersteunt mensen met een beperking zodat zij mee kunnen doen in de samenleving.
Physico droeg bij aan het project "Toekomstcoach". Een toekomstcoach begeleidt jongeren met een beperking in kritische periodes, zoals direct na de schoolperiode.

Voorleeskoffer

Aafje, BedTime Stories

Bij Aafje, een zorginstelling voor senioren, worden ouderen voorgelezen en worden activiteiten ontwikkeld rondom deze voorleessessies. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de voorleeskoffer.
Door de subsidie die Physico al ettelijke jaren geeft kunnen mensen zonder verblijfspapieren behalve de beperkte medische zorg waar zij recht op hebben, ook tandheelkundige hulp, fysiotherapie en eenvoudige geneesmiddelen krijgen.
De afbeeldingen op deze site mogen op geen enkele wijze worden gereproduceerd of hergebruikt.